World Cup Football Quiz

1. In which year was the football World Cup held for the first time?
A. 1928
B. 1930
C. 1924
D. 1932
Answer: B
2. In which country are the headquarters of FIFA (International Federation of Association Football) located?
A. Switzerland
B. Brazil
C. France
D. The Netherlands
Answer: A
3. Which country won the first football World Cup?
A. Brazil
B. Germany
C. Uruguay
D. Argentina
Answer: C
4. To which country does the famous player Ronaldo, who held the record for most number of FIFA World Cup goals, belong?
A. France
B. Spain
C. Portugal
D. Brazil
Answer: D
5. Who has the record for scoring the most goals in FIFA World Cup history?
A. Ronaldo
B. Diego Maradona
C. Miroslav Klose
D. Lionel Messi
Answer: C
6. Who of the following won the FIFA World Cup both as the captain and coach of his country’s team?
A. Diego Maradona
B. Mario Zagallo
C. Franz Beckenbauer
D. Jupp Derwall
Answer: C
7. Paul, a marine creature, which supposedly predicted the outcome of many matches in FIFA World Cup 2010 was a/an
A. Jelly fish
B. Walrus
C. Octopus
D. Seal
Answer: C
8. Who received the Golden Boot in 2014 FIFA World Cup?
A. James Rodriguez
B. Neymar
C. Miroslav Klose
D. Thomas Muller
Answer: A
9. Who of the following was awarded the Golden Ball or the Best Player Award at the 2014 FIFA World Cup?
A. Paul Pogba
B  Lionel Messi
C. Neymar
D. Mario Gotze
Answer: B
10. Who is the oldest goal scorer in FIFA World Cup?
A. Faryd Mondragon
B. Miroslav Klose
C. David Platt
D. Roger Milla
Answer: D
11. Forward Sports, the official provider of balls for FIFA World Cup 2014 and FIFA World Cup 2018, is in which country?
A. Japan
B. Germany
C. USA
D. Pakistan
Answer: D
12. Which one of the following teams hold the record for scroing most goals in one World Cup tournament?
A. Germany
B. Italy
C. Brazil
D. Hungary
Answer: D
13. Name the player who holds the records for most appearances in consecutive FIFA World Cup finals?
A. Lothar Matthaus
B. Zinedine Zidane
C. Cafu
D. Miroslav Klose
Answer: C
14. Who holds the record of being the oldest player eve to play in a FIFA World Cup match?
A. Roger Milla
B. Faryd Mondragon
C. Lothar Matthäus
D. Dino Zoff
Answer: B
15. Which World Cup final is known as “The Miracle of Bern”?
A. 1958
B. 1962
C. 1954
D. 1990
Answer: C
16. Name the country to win the first football World Cup in 1930
A. Brazil
B. Argentina
C. Uruguay
D. Germany
Answer: C
17. Brazil holds the record for the most number of World Cup titles. How many times has it won the World Cup so far?
A. 5
B. 7
C. 6
D. 4
Answer: A
18. Who scored India’s only goal at the 2017 Under-17 World Cup?
A. Jeakson Singh Thounaojam
B. Aniket Anil Jhadav
C. Rahim Ali
D. Rahul Kannoly Praveen
Answer: A
19. Who holds records as the youngest player to take part in a FIFA World Cup?
A. Pele
B. Feni Opabumni
C. Norman Whiteside
D. Saloman Olembe
Answer: C
20. Faryd Camilo Mondragon Ali is the oldest player to play a FIFA World Cup match. Which national team he belongs to?
A. Iraq
B. Saudi Arabia
C. Qatar
D. Colombia
Answer: D
21. Which country became the smallest nation by population to ever clinch a FIFA World Cup berth by getting qualified for 2018 World Cup?
A. Costa Rica
B. Serbia
C. Morocco
D. Iceland
Answer: D
22. Pele became the youngest player to play in a World Cup in 1958. The record was broken in 1982. Who is the current record holder?
A. Norman Whiteside
B. Lukas Podolski
C. Samuel Etoo
D. Diego Maradona
Answer: A
23. What was the name of the Octopus that rose to international fame because of its accurate predictions in the 2010 World Cup?
A. Peter
B. Philip
C. Payton
D. Paul
Answer: D
24. The first time a FIFA World Cup title was won by penalty shoot-out was in 1994. Which teams played the finals?
A. Brazil and Argentina
B. Italy and Brazil
C. Spain and Italy
D. France and Argentina
Answer: B
25. The Yellow card-Red card (penalty cards) system was first introduced in Association Football. In which world cup it was first introduced?
A. 1970
B. 1998
C. 1978
D. 1982
Answer: A
26. Name the longest serving president of FIFA on whose memory the World Cup Trophy was named in 1930
A. Jules Rimet
B. Robert Guerin
C. Daniel Burley Woolfall
D. Sepp Blatter
Answer: A
27. How many men’s national football teams are affiliated to FIFA currently?
A. 200
B. 193
C. 211
D. 222
Answer: C
28. Who is the all time top scorer in World   Football?
A. Ronaldo
B. Miroslav Klose
C. Gerd Muller
C. Pele
Answer: B
29. Who among the following have the record of winning the World Cup as a Captain first and a manager of his team later?
A. Mário Zagallo
B. Diego Maradona
C. Franz Beckenbauer
D. Lothar Matthaus
Answer: C
30. Which national team is known as the “Super Eagles?
A. Colombia
B. Nigeria
C. Egypt
D. USA
Answer: B
31. Guillermo Stabile was the top scorer in the first World Cup in 1930. Which country he played for?
A. Argentina
B. Uruguay
C. Germany
D. Italy
Answer: A
32. The Golden Ball award is presented to the best player at each FIFA World Cup finals. Who was the recipient in 2014?
A. Arjen Robben
B. Lionel Messi
C. Thomas Muller
D. Neymar
Answer: B
33. How many teams have won the World Cup since its inception in 1930?
A. 10
B. 8
C. 12
D. 15
Answer: B
34. Which team was awarded FIFA Fair Play Trophy in 2014 World Cup?
A. Argentina
B. Spain
C. Japan
D. Colombia
Answer: D
35. Who among the following has scored a hat-trcik in 2014 World Cup?
A. Robin van Persie
B. Christiano Ronaldo
C. Xherdan Shaqiri
D. Enner Valencia
Answer: C
36. What was the official slogan of 2014 World Cup?
A. Celebrate Humanity
B. A Time To Make Friends
C. All In One Rhythm
D. Drive forward as one
Answer: C
37. Which trophy was awarded to the winners of World Cup tournament until 1970?
Arsenal Trophy
Heisman Trophy
Grondona Cup
Jules Rimet Trophy
Answer: D
38. Who was awarded the Golden Glove award for the best goalkeeper at the World Cup 2014?
Manuel Neuer
Tim Krul
Julio Cesar
Sergio Romero
Answer: A
39. Who scored the winning goal for Germany against Argentina in the finals of World Cup 2014?
Mario Gotze
Miroslave Klose
Mats Hummels
Thomas Muller
Answer: A
40. Who was the captain of the 2014 World Cup winning team from Germany?
Philipp Lahm
Manuel Neuer
Miroslave Klose
Mats Hummels
Answer: A
41. Who of the following players scored a hat-trick of goals in the World Cup 2014?
Thomas Muller
Xherdan Shaqiri
Both (a) and (b)
None of the above
Answer: C
42. Which team was awarded the FIFA Fair Play Award at the World Cup 2014 tournament?
Germany
Netherlands
Spain
Columbia
Answer: D
43. Who was selected for the Man of the Match Award in the finals of World Cup 2014?
A. Lionel Messi
B. Mario Gotze
C. Mats Hummels
D. Thomas Muller
Answer: B  
44. How many teams has been qualified for Fifa World Cup 2018?
A. 22
B. 32
C. 42
D. 40
Answer: B
45. There are how many host cities of Fifa World Cup 2018?
A. 10
B. 11
C. 12
D. 13
Answer: B
46. There are how many groups in Fifa World Cup 2018 championships?
A. 16
B. 8
C. 10
D. 12
Answer: B
47. What is the venue of Fifa World cup 2018 final championship?
A. Luzhniki Stadium
B. Krestovsky Stadium
C. Kaliningrad Stadium
D. Central Stadium
Answer: A
48. What are the two countries first ever appearing in FIFA World Cup 2018?
A. Morocco and Peru
B. Panama and Iceland
C. Serbia and Poland
D. Senegal and Tunisia
Answer: B
49. How many matches will be played in FIFA World Cup 2018 Championships?
A. 54
B. 60
C. 40
D. 64
Answer: D
50. What is the host team of FIFA World Cup 2018?
A. Spain
B. Germany
C. Russia National Football Team
D. Portugal
Answer: C

Author: kv1devlalilibrary

Kendirya Vidyalaya No.1, Devlali Near Devi Mandir, Rest Camp Road, Devlali Nashik, Maharashtra-422 401 E-mail: kv1devlibrary@gmail.com Web site: www.kv1devlalilibrary.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.