Sports Quiz-2

1. Which of the following is not a grand slam tournament?
(a) Australian open
(b) French open
(c) Wimbledon open
(d) Cincinnati open
Answer:  D
2. Who holds the maximum numbers of grand slams?
(a) Rafel Nadal
(b) Roger Federar
(c) Pete Sampras
(d) Boris Becker
Answer:  B
3. Durand cup is related to ………..
(a) Hockey
(b) Football
(c) Badminton
(d) Tennis
Answer:  B
4. Which of the following is incorrect?
(a) Aga khan is associated with hockey
(b) Rovers cup is related to football
(c) Thomas cup is related to table tennis
(d) M.C. Marrykom belongs to Manipur
Answer:  C
5. What is the distance of marathon run?
(a) 24.195 kms
(b) 42.195 kms
(c) 26.385 kms
(d) 38.26 kms
Answer:  B
6. Which of the following term is related to Chess?
(a) Pawn
(b) Caps
(c) Target
(d) Tapping
Answer:  A
7.Which of the following player did not get Rajeev Gandhi Khel Ratna award?
(a) Dhanraj pillay
(b) Pullela Gopichand
(c) Anju Bobby George
(d) Virat kohli
Answer:  D
8. Dronacharya award is given to…………
(a) Excellent hockey players of the year
(b) Only to swimmers
(c) Coaches  of different games
(d) Only to male players
Answer:  C
9. Which of the following is not matched correctly?
(a) Pool ………….swimming
(b) Mat …………..karate
(c) Field……….. . cricket
(d) Arena ……….horse riding
Answer:  C
10. Shivaji stadium of Delhi is famous for…………..
(a) Cricket match
(b) Football match
(c) Hockey match
(d) Horse racing
Answer:  C
11. The term “Dribble” is associated with the game of…….
(a) Badminton
(b) Hockey
(c) Polo
(d) Cricket
Answer:  B
12. Which of the following statement is not correct about Novak Djokovic?
(a) He is the native of Serbia
(b) He has won 12 grand slam
(c) He won 6 Australian open titles.
(d) Currently he is the number one player of the world.
Answer:  B
13. Which of the following is not matched correctly?
(a) Micheal johnson ……….Sprinter
(b) Boris Becker    ………….. Tennis
(c) Rafel Nadal……………Switzerland
(d) Smash …………………….volleyball
Answer:  C
14. The term “Bunker ” is related to ………………..
(a) Polo
(b) Lawn tennis
(c) Table tennis
(d) Hockey
Answer:  A
15. Which of the following is not correct?
(a) Game of Table Tennis was invented in England.
(b) Uber cup is associated with hockey
(c) Usain bolt is a sprinter
(d) The court of horse riding is called ‘Arena’
Answer:  B
16. Where is Old Trafford Cricket Ground?
(a) Australia
(b) England
(c) New Zealand
(d) South Africa
Answer:  B
17. Which of the following cricket ground is matched incorrectly?
(a) Lord’s Cricket Ground in England
(b) Adelaide Oval is in Australia
(c) Barabati Stadium is in Cuttack, Odisha
(d) Brisbane Cricket Ground is in England
Answer:  D
18. Which of the following cricket ground is known as the “Mecca of cricket”?
(a)  Lord’s Cricket Ground, England
(b) Adelaide Oval is, Australia
(c) Brisbane Cricket Ground, Australia
(d) None of these
Answer:  A
19. What is the national game of USA?
(a) L. Tennis
(b) Basketball
(c) Baseball
(d) Boxing
Answer:  C
20. How many players are in water polo?
(a) 7
(b) 9
(c) 11
(d) 5
Answer:  A
21. Who written the book “Blood, Sweat and Treason”
(a) Steve Waugh
(b) Henry olanga
(c) James Anderson
(d) Kapil Dev
Answer:  B
22. Who written “The Test of My Life”
(a) Yuvraj singh
(b) Mark Waugh
(c) Stephen Fleming
(d) Hrabhajan singh
Answer:  A
23.  The book “Time to Talk” is written by…….
(a) Brain lara
(b) Curtly Ambrose
(c) Ricky Ponting
(d) None of these
Answer:  B
24. Who written “The Gloves are Off: My Life in Cricket”?
(a) Pele
(b) C. Ronaldo
(c) M.C. Marykom
(d) Matt Prior
Answer:  D
25. The book “To The Point” is written by ……
(a) Herschelle Gibbs
(b) Steven smith
(c) S. warne
(d) Shoaib Akhtar
Answer:  A
26. Which woman has won the most numbers of Grand Slam titles?
(a) Steffi Graf
(a) Serena Williams
(b) Margaret Court
(c) Martina Navratilova
Answer:  B
27. Who taken the fastest first 50 wickets in the test cricket?
(a) CTB Turner (Aus)
(b) T Richardson
(c) VD Philander
(d) FR Spofforth
Answer:  A
28. Who made the fastest century in the Test Cricket ?
(a) C. Anderson
(b) Brendon McCullum
(c) AB de Villiers (South Africa)
(d) V. Sehwag
Answer:  B
29. Who made the fastest century in the one-day International (50 over format)?
(a) Shahid Afridi
(b) C. Anderson
(c) AB de Villiers
(d) None of these
Answer:  C
30. Which of the following game is played by Rory McIlroy?
(a) POLO
(b) Golf
(c) Lawn Tennis
(d) Football
Answer:  B
31. . What is the full form of BCCI?
(a) Board of Control For Cricket in India
(b) Board of Cricket Control in India
(c) Board for Control of Cricket in India
(d) Board of Cricket Control For India
Answer:  A
32. Ranjan Sodhi is associated with………
(a) Shooting
(b) Boxing
(c) Wrestling
(d) Hockey
Answer:  A
33. Table tennis is played on ___________.
(a) Mat
(b) Board
(c) Range
(d) Course
Answer:  B
34. Which of the following is not matched correctly?
(a) Horse riding : Arena
(b) Golf: Course
(c) Judo: Ring
(d) Kabaddi: Court
Answer:  C
35. The terms- Loab, Let, Drive, Love are related to the game of _________.
(a) Boxing
(b) Badminton
(c) Basketball
(d) Chess
Answer:  B
36. The term “Birdie” is related to the game of ___________.
(a) Polo
(b) Football
(c) Basketball
(d) Golf
Answer:  D
37. Geet  Sethi is related to the game of __________.
(a) Chess
(b) Billiards
(c) Hockey
(d) Badminton
Answer:  B
38. .Anju bobby George was a player of __________.
(a) Shooting
(b) Cricket
(c) Athletics
(d) Chess
Answer:  C
39. Anirban lahiri is associated with the game of ………………….
(a) Polo
(b) Golf
(c) Badminton
(d) Tennis
Answer:  B
40. Who is the author of the Book “Going for Gold”?
(a) Nanda Menon
(b) Shiv Kumar Verma
(c) Abhinav Bindra
(d) Shushil Kumar
Answer:  A
41. Which of the following trophy is not related to the cricket?
(a) Cooch-Behar Trophy
(b) Jawahar lal Nehru cup
(c) Wisden Trophy
(d) Rovers Cup
Answer:  D
42. When was the first world cup of cricket held?
(a) 1975
(b) 1953
(c) 1979
(d) 1928
Answer:  A
43. India won the cricket world cup (50 over format) in…….
(a) 1971
(b) 1973
(c) 1983
(d) 1991
Answer:  C
44. Where was the first cricket world cup (50 over format) held?
(a) Australia
(b) West indies
(c) England
(d) England and Australia (Combined)
Answer:  C
45. Which of the following term is not related to the cricket?
(a) Pitch
(b) Wide
(c) Popping Crease
(d) Dribbling
Answer:  D
46. Who was the winner of first T-20  Cricket world cup?
(a) Australia
(b) West Indies
(c) India
(d) Pakistan
Answer:  C
47. What is the length of cricket crease?
(a) 3 feet
(b) 4 feet
(c) 5 feet
(d) 3.5 feet
Answer:  B
48. Whose autobiography is “Playing it my way”?
(a) Vinod kambli
(b) Sachin Tendulkar
(c) Kapil Dev
(d) Ravi Shashtri
Answer:  B
49. Who is the author of the book “OPEN”?
(a) Andre Agassi
(b) Rafel Nadal
(c) Martina Hingis
(d) Serena Williams
Answer:  A
50. Who is the author of the book “Day of Grace”?
(a) Tiger Woods
(b) M. Navratilova
(c) Arthur Ashe
(d) Michael Holding
Answer:  C

Author: kv1devlalilibrary

Kendirya Vidyalaya No.1, Devlali Near Devi Mandir, Rest Camp Road, Devlali Nashik, Maharashtra-422 401 E-mail: kv1devlibrary@gmail.com Web site: www.kv1devlalilibrary.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.