Olympics Games Quiz

1. Question: The Olympic game are organised after
Answer: Every 4 years
2. Question: Which year were the first Olympic Games organized?
Answer: April 1896 (Athens, Greece)
3. Question: When was International Olympic Committee was founded
Answer: In 1984 at “Chakhon”
4. Question: Where is the head office of International Olympic Committee?
Answer: Lusane (Switzerland)
5. Question: First time when Olympic game flag was hoisted
Answer: In Antwerp Olympic Game in 1920
7. Question: When the tradition of lit the Olympic Games was started
Answer: In Amsterdam Olympic Game in 1928
8. Question: When the participation of Women in Olympic Games started
Answer: From 2nd Olympic Games in 1900
9. Question: Who is the first woman to win medal in Olympic Games?
Answer: Karnam Malleswari
10. Question: What year did India take the first game of the Olympics?
Answer: In 1928. Amsterdam Olympics
11. Question: The five rings on the Olympic flag are symbols of which?
Answer: Five continents
12. Question: The Olympic word comes from ‘Olympus’, which is a name of
Answer: Mountains
13. Question: In which continent, the Olympic Games have not been organized at one time yet?
Answer: Africa
14.: Name of the First Indian player who participated in Olympic Games
Answer: ‘Norman Prichard’ (Won 2 silver medals in Athletics in 1900)
15. Question: Name of the First India woman participated in Olympic Games
Answer: Marrie Lila Ro
16. Question: The player who has the record of Maximum gold medal winner sports woman
Answer: Christina Otty, She got 6 gold medal in swimming in Seoul Olympic of 1886
17. Question: Name of the First city in the world to stage Olympics Games Thrice
Answer: London
18. Question: First time when Women’s Boxing included in Olympic Games
Answer: In London Olympic 2012
19. Question: Who led the Indian Olympic Team in opening ceremony of London Olympic 2012?
Answer: Wrestler Sushil Kumar
20. Question: Who led the Indian Olympic Team in closing ceremony of London Olympic 2012?
Answer: Female Boxer M.C.Mary Kom
21.: In which Country 2016 Olympic was organised
Answer: Rio de Janerio, Brazil
22. Question: In which stadium the opening ceremony of Rio Olympic 2016 was organised
Answer: Maracana Stadium
23. Question: Who led the Indian Olympic Team in opening ceremony of Rio Olympic 2016?
Answer: Abhinav Bindra
24. Question: Who led the Indian Olympic Team in closing ceremony of Rio Olympic 2016?
Answer: Shakshi Malik
25. Question: new of the two new sports that added in Rio Olympic 2016
Answer: Golf and Rugby
26. Question: How many Athletes participated in Rio Olympic 2016?
Answer: 124 Athletes
27. Question: Which medal P.V. Sindhu won in Rio Olympic 2016?
Answer: Silver Medal in Badminton
28. Question: Which country won the Gold medal in Football in Rio Olympic 2016?
Answer: Brazil
29. Question: In the Medal tally of Rio Olympic 2016 which country was on Top?
Answer: USA with total 119 Medal. ( 46 Gold, 36 Silver, 37 Bronze)
Question: The next Olympic 2020 will held in
Answer: Tokyo, Japan

Author: kv1devlalilibrary

Kendirya Vidyalaya No.1, Devlali Near Devi Mandir, Rest Camp Road, Devlali Nashik, Maharashtra-422 401 E-mail: kv1devlibrary@gmail.com Web site: www.kv1devlalilibrary.wordpress.com

One thought on “Olympics Games Quiz”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.