General Knowledge Quiz-3

  1. Which is the heavier metal of these two? Gold or Silver?
    Answer: Gold
  2. Which is the most common non-contagious disease in the world?
    Answer: Tooth Decay – A very common disease
  3. Which is the coldest location in the earth?
    Answer: East Antarctica
  4. Which is the hottest place in the earth?
    Answer: Ethiopia
  5. Which is the animal referred as the ship of the desert?
    Answer: Camel
  6. Which is the nearest star to planet earth?
    Answer: Sun
  7. Which is the least populated country in the world?
    Answer: Vatican City
  8. Which is the oldest democracy / parliamentary in the world?
    Answer: Britain
  9. Which is the fastest animal on the land?
    Answer: Cheetah
  10. What differentiates a male lion from a female lion?
    Answer: Mane
  11. Which is the most sensitive organ in our body?
    Answer: Skin
  12. Which is the principal source of energy for earth?
    Answer: Sun
  13. What are the two holes in the nose called?
    Answer: Nostrils
  14. What is the standard taste of the water?
    Answer: Water has no taste
  15. Which is the longest river on the earth?
    Answer: Nile
  16. What country has the second largest population in the world?
    Answer : India
  17. What is the currency of Sweden?
    Answer: Krona
  18. What is the currency of Japan?
    Answer: Yen
  19. Name the currency of Bangladesh?
    Answer: Taka
  20. Which is the largest country in the world in terms of the land area?
    Answer: Russia
  21. Which country makes the Mercedes Benz and Adidas?
    Answer: Germany
  22. What is the currency of China?
    Answer: Yuan
  23. What was the original name of Sri Lanka?
    Answer: Ceylon
  24. Which is the highest mountain in Japan?
    Answer: Mount Fuji
  25. What is the currency of Afghanistan?
    Answer: Afghani

 

Author: kv1devlalilibrary

Kendirya Vidyalaya No.1, Devlali Near Devi Mandir, Rest Camp Road, Devlali Nashik, Maharashtra-422 401 E-mail: kv1devlibrary@gmail.com Web site: www.kv1devlalilibrary.wordpress.com

One thought on “General Knowledge Quiz-3”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.